Als u zonnepanelen kopen gaat dan wilt u natuurlijk graag een aantal zaken weten. Laten we de belangrijkste zaken hieronder voor u opsommen, zodat u geen enkele punt vergeet te vragen als u zonnepanelen gaat kopen. Wat is er belangrijk bij als u zonnepanelen gaat kopen:

  • Het zonnepanelen rendement?
  • Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?
  • Wat kosten de zonnepanelen?
  • Hoe is de garantie geregeld?

Natuurlijk zijn er nog een aantal andere vragen. Echter deze zijn van ondergeschikt belang. Het is daarom goed en ook verstandig om te kijken naar de bovenstaande punten.

Waarom is het zonnepanelen rendement en de zonnepanelen efficiëntie zo belangrijk?

Het rendement van de zonnepanelen is van groot belang. Deze bepalen onder andere de terugverdientijd en ook hoeveel zonne-energie er opgewekt kan worden. Daarnaast is het zo, dat dit dus betekent hoe snel u quitte speelt en geld gaat verdienen met de zonnepanelen.

Welke elementen zijn belangrijk om het zonnepanelen rendement uit te rekenen?

U kunt het rendement van de zonnepanelen financieel gaan uitrekenen en ook qua omslag van zonne-energie naar stroom of heet water. Vaak wordt het laatste bedoelt. Het is echter bijzonder interessant om ook het financiële element erop los te laten en uit te rekenen hoe efficiënt de zonnepanelen financieel gezien zijn.

Kies voor de meest efficiënte zonnepanelen die er zijn!

Op het gebied van zonne-energie (licht en warmte) naar heet water of zonnestroom is het belangrijk om de beste zonnepanelen te kopen welke er zijn. Kies voor de beste zonnepanelen met de beste garantie en de langste levensduur. Zo zult u nooit spijt krijgen van uw aankoop van de zonnepanelen voor op uw dak.

Zonnepanelen subsidie

Voor een lange tijd waren er mooie subsidies op zonnepanelen. Helaas zijn deze voorbij. U kreeg nog wel de groene stroom certificaten voor de geproduceerde energie. Op die manier wilde de overheid de groene stroom nog steeds stimuleren en dus ook het plaatsen van zonnepanelen.

Het wegvallen van de zonnepanelen subsidie is natuurlijk een domper voor de verkopers van de zonnepanelen. Het is echter zo, dat tegenwoordig zonnepanelen zo effectief zijn en voldoende energie opleveren dat er geen subsidie meer nodig is. En dat is werkelijk goed nieuws! Nu is het geen kunstmatig goedkope energie meer, maar daadwerkelijk goedkope energie. Geweldig toch!?

Zal het beleid van de Vlaamse regering nog veranderen?

Het is niet de verwachting dat de Vlaamse overheid het beleid rondom de zonnepanelen energie en aanschaf zal aanpassen. Het zal de komende jaren gelijk blijven.

Ontdek wat er mogelijk is!

Het is goed om te ontdekken welke verschillende mogelijkheden er zijn om op een betaalbare manier zonnepanelen aan te schaffen. De prijzen van de zonnepanelen gaan steeds verder omlaag, aangezien de volumes van de productie van zonnepanelen sterk stijgen. Ook het rendement van een zonnepaneel is tegenwoordig veel hoger dan een aantal jaren geleden.

Kortom: we hebben eigenlijk geen zonnepanelen subsidie meer nodig. Hoe fijn het ook was voor de mensen welke er profijt van hebben gehad.

Externe website:

Subsidie zonnepanelen