Bij het kopen van de zonnepanelen moet er gekeken worden naar de verschillende soorten. Er zijn bijvoorbeeld monokristallijn zonnepanelen. Het paneel bestaat hierbij uit een kristal. Veel mensen maken de keuze voor deze panelen, omdat zij er om bekend staan dat zij het meest oplevert. De paneel ziet er egaal uit.

Er kan ook gekeken worden naar het rendement. Het belangrijkste is dat er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van iemand, het is namelijk per huishouden anders welke zonnepanelen er geplaatst kunnen worden en je keuze hangt natuurlijk ook samen met het budget. Er moet daarom bekeken worden wat de mogelijkheden zijn en dan kunnen de soorten zonnepanelen tegen elkaar worden afgewogen.

De amorf zonnepanelen zijn ook een speciale soort waar voor gekozen kan worden. Deze panelen zijn erg buigzaam. De prijzen zijn gunstiger dan de andere twee soorten. Alleen zijn zonnecellen minder geschikt om toe te passen bij deze zonnepanelen. Welke keuze zonnepanelen er wordt gemaakt is afhankelijk van het soort dak en de ruimte die op het dak beschikbaar is.

De mono-kristallijn zonnepanelen

Deze hebben een paar procenten meer opbrengst dan de polykristallijnen zonnepanelen. Deze zijn dus wel wat duurder, maar het rendement is wel hoger als het berekend wordt aan de hand van de oppervlakte. Bij beperkte ruimte is dit een zeer goede keuze. Een andere soort zijn de polykristallijn zonnepanelen. Er zijn hierbij meerdere zonnecellen aanwezig. Deze bestaan dan weer uit grove kristallen. De prijzen zijn erg gunstig en deze zonnepanelen zorgen ook voor een hoog rendement. Als je veel ruimte hebt op het dak, dan zou dit een ideale oplossing zijn.