Daar staat hij dan, je prachtige en duurzame elektrische Tesla. De prestaties van deze volledig elektrisch aangedreven droomauto zijn te vergelijken met premium automerken
in de hoogste categorie. Het grote batterijpakket geeft je een ongeëvenaard bereik en dat vraagt natuurlijk om veel stroom. Deze stroom wordt vaak opgewekt door kolencentrales en is dus zeer vervuilend. Bovendien is het erg dure stroom.

Hier ligt een enorme kans, want het kan veel milieuvriendelijker door je Tesla met zonnepanelen op te laden. Bovendien is dit door de vele fiscale voordelen een zeer aantrekkelijke investering.

Hoe laad jij je Tesla eigenlijk op?

Je Tesla verbruikt twee tot vier keer zoveel elektriciteit als een gemiddeld Nederlands gezin en heeft dus een aanzienlijke CO₂ uitstoot. In Nederland wordt de meeste elektriciteit nog steeds geproduceerd door vervuilende kolen- en gascentrales. Gebruik je dus het stopcontact om je Tesla op te laden, dan is de kans groot dat je nog steeds op de dure en vervuilende stroom van een kolencentrale rijdt.

Laad je Tesla duurzaam op met zonnepanelen

Wil je echt groen en duurzaam rijden, wek dan de stroom voor je Tesla zelf, thuis op met je eigen zonnepanelen. Zo laad je niet alleen veilig en snel, maar óók zeer rendabel
en helemaal groen. Vanaf de eerste dag betaal je al niet meer voor de stroom waarmee je je Tesla oplaadt. Zonne-energie maakt je per direct onafhankelijk van de grote energie- leveranciers en van de vraag en aanbod van fossiele brandstoffen. Rijden op zonnestroom van je eigen zonnepanelen reduceert ook nog eens je CO₂ uitstoot tot nul!

Behaal tot 45% rendement op je investering met fiscale voordelen
Je Tesla op zonne-energie rijden is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook een zeer goed renderende investering. Zeker voor de zakelijke Tesla rijder. Als je je Tesla zakelijk hebt aanschaft, dan mag je de zonnepanelen waarmee je hem oplaadt ook zakelijk aanschaffen. Zélfs als je deze zonnepanelen op je privéwoning plaatst. Je kunt dan profiteren van de normale bedrijfseconomische afschrijving. Daarnaast zijn er twee fiscale subsidies van toepassing (de ‘EIA’ en de ‘KIA’).

Door deze fiscale voordelen ligt het rendement op de investering in zonnepanelen voor het opladen van je Tesla tussen de 20% en 45%!

Heb ik een laadpaal nodig om mijn Tesla op te laden met zonnepanelen?

Een laadpaal is niet per sé nodig, maar het opladen van je Tesla gaat wel veel sneller met een laadpaal en het is bovendien veiliger dan laden vanuit het stopcontact. De laadpaal is immers water- en vuilbestendig, is voorbereid op hoge spanning en wordt op een aparte groep aangesloten. Bovendien is het laadpunt fiscaal aftrekbaar voor ondernemers.

Wat heb je verder nodig om te rijden op zonne-energie?
Allereerst heb je een aantal zonnepanelen met bekabeling en elektriciteitsmeters nodig. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt hangt onder andere af van de hoeveelheid zonnestroom die je op wilt wekken. Het is ook heel goed mogelijk om ál je stroom, dus ook wat je privé verbruikt, met je eigen zonnepanelen op te wekken.

Alle voordelen op een rij

Rijden op zonne-energie met je Tesla heeft vele voordelen:

  • Rij volledig duurzaam en groen
  • Wordt onafhankelijk van de grote energiemaatschappijen en overheid
  • Rij gratis op je eigen zonne-energie
  • Profiteer van uitgebreide fiscale voordelen (EIA en KIA)
  • Behaal een rendement op investering tot 45%

Rijden op je eigen zonne-energie is snel geregeld. Samen met onze partner Cohere (leverancier van laadpalen) installeren wij je zonnepanelen, bekabeling, elektriciteitsmeters en (indien van toepassing) de laadpaal al in één dag!

Bron: https://www.opdezon.nl/zonne-energie/laad-je-tesla-op-met-zonnepanelen