Wat gaat er in 2014 gebeuren op het gebied van zonnepaneel systemen en wat zijn de trends in de zonne-energie markt? Er zijn steeds meer signalen die aangeven dat het vertrouwen van de consument toeneemt. Steeds meer potentiƫle kopers van zonnepanelen willen nu echt over gaan op het laten plaatsen van zo een systeem op hun dak. Het is afwachten maar de installateurs rekenen er op dat 2014 een beter jaar gaat worden en hopen zij nog meer zonnepanelen te kunnen verkopen.

Zonne-energie

Zonne-energie kan een goede manier zijn om te besparen op je energierekening. Indien je geld op de bank hebt liggen en deze boven het belasting vrije voet ligt (+/- 33.000 euro spaargeld in 2013), kun je het geld eventueel in een systeem stoppen. Op deze manier levert het systeem je een kostenbesparing op en ben je niet direct belast omdat je de investering niet meer op je spaarrekening hebt. Echter betaal je altijd energiebelasting zodra je energie inkoopt van een energiemaatschappij, maar dit kan velen malen minder zijn dan de belasting die je betaalt zodra het geld op je rekening had gestaan. Daarom kan zonne-energie een goede investering zijn.

Zonneboiler systemen

Ook kan het interessant zijn om een zonneboiler systeem te kopen. Want zo een systeem kan het gasverbruik in huis enorm verminderen omdat het warm water door de kracht van de zon wordt verwarmd. Daarom kun je jaarlijks enkele honderden euro’s besparen op je energie factuur. Een systeem kost gemiddeld zo een 4000 euro en is deze in zo een 7 jaar terugverdient. Een systeem dat bijvoorbeeld 15 jaar meegaat zal dus vanaf het 8ste jaar gratis energie opwekken.

Voor meer informatie over zonneboilers kun je kijken op deze webpagina: zonneboiler.