You are here: Home » Zonnepanelen » Goedkope zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen

De beste zonnepanelen fabrikanten zijn over het algemeen grote ketens. Het klopt dat je voor topmerken meer geld moet betalen, maar daar staat meer kwaliteit en een langere levensduur tegenover. Bij kleine fabrikanten ben je goedkoper uit, maar loop je vaker een risico qua garantie en levensduur.

Zonnepanelenfabrikanten uit China of Duitsland

De keuze een bepaalde zonnepanelen winkel is vaak gebaseerd op de prijs, kwaliteit en garantie. Hou deze elementen dan ook altijd goed in het achterhoofd. Verreweg de meeste winkels zijn afkomstig uit China of Duitsland. Deze landen vormen een sterke concurrent voor Europese winkels. Ze bieden over het algemeen namelijk goede kwaliteit en een prima garantie. Uitstekende zonnepanelen fabrikanten zijn onder andere het Chinese merk Yingli en het Duitse Solarwatt.

Voordelen van zonnepanelen plaatsen

Aan de andere kant is het steeds belangrijker om gebruik te maken van groene in plaats van grijze energie. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden die zonnepanelen te bieden hebben ideaal. In eerste instantie zorgen ze er namelijk niet alleen voor dat er bij zon continue groene stroom wordt opgewekt, daarnaast kunt u ook voor een belangrijk deel in uw eigen energiebehoefte voorzien. Bent u eveneens geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw huis? Lees dan snel verder en ontdek waarom dit vandaag de dag nog steeds zo interessant is.

Dalende kostprijs

Het klopt dat subsidies vroeger absoluut van cruciaal belang waren, voor mensen die wilden op een rendabele wijze investeren in zonnepanelen. Dat kwam vooral omdat de kostprijs van een installatie bijzonder hoog lag. Door de jaren heen zijn er echter verschillende technieken op de markt verschenen die het mogelijk maken om zonnepanelen aanzienlijk voordeliger te produceren. Dit heeft er voor gezorgd dat de kostprijs voor de consument aanzienlijk is gedaald waardoor subsidies eigenlijk een beetje ‘overbodig’ zijn geworden. Tel daarbij op dat het nog steeds mogelijk is om extra voordelig te lenen voor de aankoop van zonnepanelen voor uw huis en het mag nu reeds duidelijk zijn dat een investering nog steeds zeer rendabel kan zijn.

Ontbreken van landelijke subsidie geen probleem

Gemeenten in Nederland hebben de bevoegdheid gekregen om zelf te bepalen of ze een regionale subsidie aanbieden voor bijvoorbeeld een investering in zonnepanelen. Het staat de gemeente vrij dit jaar na jaar zelf te bepalen waardoor de hoogte van de premie bijvoorbeeld aanzienlijk kan verschillen. Nu, ook wanneer er voor zou kiezen om geen premie meer aan te bieden blijft een investering in zonnepanelen op termijn zeer winstgevend. Dat heeft alles te maken met het feit dat de kostprijs van een dergelijke installatie door de jaren heen aanzienlijk is gedaald. Zelfs zonder subsidies kunt u dus rekenen op een aanzienlijk rendement en dat op middellange tot lange termijn.

Interessante investering voor de toekomst

De kostprijs van energie is de voorbije jaren aanzienlijk gedaald en het lijkt er naar uit te zien dat ook de komende jaren een verdere stijging niet valt uit te sluiten. Experts vermoeden dat er voor de komende periode nog een stijging plaats zal vinden van gemiddeld 8% op jaarbasis. Dit zorgt er voor dat een investering in zonnepanelen alleen maar meer en meer rendement met zich mee zal brengen. Het mag dan ook duidelijk zijn, er voor kiezen om zonnepanelen te plaatsen op het dak van uw woning is beslist een interessante keuze.

Hoeveel rendement met zonnepanelen?

Vooraleer te investeren in een systeem met zonnepanelen spreekt het voor zich dat u een goed beeld zult willen hebben van het vermoedelijke rendement dat u met dergelijke panelen kunt behalen. Dit rendement is afhankelijk van tal van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan de hoeveelheid en het type zonnepanelen, maar ook de ligging van uw huis speelt een cruciale rol. Wilt u graag weten of een investering in zonnepanelen ook voor uw huis interessant is? In dat geval doet u er goed aan om even de informatie uit dit artikel te raadplegen.

Besparen op aankoopprijs zonnepanelen

Het is algemeen bekend dat het prijskaartje van een installatie met zonnepanelen de voorbije jaren aanzienlijk is gedaald. Deze daling heeft er voor gezorgd dat steeds meer gezinnen en omgeving er voor hebben gekozen om te investeren en met succes. Meteen na het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw woning wordt namelijk duidelijk dat uw energiefactuur structureel kan worden verlaagd. Hierdoor hoeft u niet langer bang het jaareinde af te wachten en is uw financiële zekerheid gewaarborgd. Ook structureel besparen op uw energiefactuur? Dan is het beslist de moeite waard om de aankoop van zonnepanelen te overwegen.

Reduceren van de energiefactuur

Investeren in een systeem met zonnepanelen is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om de kostprijs van hun energiefactuur terug te dringen. Door een investering in zonnepanelen zorgt u er namelijk voor dat u zelf verantwoordelijk wordt voor een niet onaanzienlijk deel van uw energieverbruik. Op deze manier wordt de hoogte van uw energiefactuur aanzienlijk beperkt terwijl u er daarnaast ook nog eens voor zorgt dat de nood aan grijze energie alleen maar verder zal afnemen. Voor mensen met een hart voor onze planeet en voor hun portefeuille is investeren in zonnepanelen dus absoluut een aanrader.

Bron:
Kosten zonnepanelen