Wat is de definitie van een zonnepaneel nu precies? Volgens Zonne-energieGids.nl maar ook Wikipedia is een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, een paneel dat zonlicht kan omzetten in stroom dat gebruikt kan worden voor huishoudelijk apparatuur.

Zonnepanelen zijn duurzaam en dragen bij aan een beter milieu. Want wist u dat u met zonnepanelen veel CO2 uitstoot kunt vermijden? Het zonlicht dat op aarde valt is gratis te noemen en rest ons alleen om deze energie op te vangen en om te zetten in bruikbare stroom. Zo weet u zeker dat u een steentje bijdraagt aan het verbeteren van het milieu en kunt u ook nog eens honderden euro’s op jaarbasis besparen. Veel mensen gebruiken liever hun spaargeld om zonnepanelen te kopen dan deze op de bank te laten staan.

Het rendement van een gemiddelde Nederlandse spaarrekening is lager dan het rendement op zonnepanelen. Een gezin kan tijdens de levensloop van zonnepanelen, die gemiddelde 25 jaar meegaan, zo een 20.000 euro aan stroom besparen door deze zelf op te wekken. Gezien de kosten van elektriciteit in de toekomst kan deze dus stijgen en is het dus verstandig om een bewuste keuze te maken om zowel uw eigen financiƫle toekomst te verbeteren als het CO2-uitstoot in Nederland te verlagen.

Verder is deze markt ook erg jong. Er zijn veel bedrijven actief en zijn niet alle bedrijven even betrouwbaar. Daarom kan het zo zijn dat een bedrijf minder betrouwbare spullen levert. U zou er daarom rekening mee moeten houden dat uw systeem minimaal 18 jaar werkend op uw dak moet liggen. Hierdoor zou het kunnen zijn dat een bedrijf dat uw spullen geleverd heeft binnen deze termijn failliet kan gaan. In dat geval moet u altijd zelf opdraaien voor de kosten.

Ook via een collectief aangezien geen enkele partij de garantiebepaling wilt overnemen van een failliete zonnepanelen bedrijf. Dit kost zo een partij alleen maar geld en levert in principe niks op. U bent natuurlijk niet van plan uw portemonnee open te trekken. Hoe maken zij dan geld op de overname? Een onmogelijke klus is de meeste gevallen. Daarom is het vinden van een betrouwbare installateur zeer essentieel.

Bron: definitie zonnepanelen en Wikipedia