Steeds vaker gaan de prijzen van zonneboilers omlaag. De afgelopen drie jaar is dat met meer dan 20% gebeurd volgens de ConsumentenBond.nl. Dat is mooi om te horen want zo hoef je minder te betalen voor je zonneboiler. Het is over het algemeen een dure investering en kost veel geld. Je wilt daarom zo snel mogelijk een installateur langs laten komen die het dak kan inspecteren en kan bekijken wat er op past. Passen er 1 of 2 collectoren op. Dit is wel goed voor zo een 200 of 300 liter warm water in de opslagtank. Daardoor is het mogelijk dat meerdere personen in een huis kunnen douchen.

Kopen of huren?

Wat doe je liever na het zien van de zonneboiler prijzen? Ga je kopen? Of wil je toch zo een systeem op je dak huren. Alle opties hebben zo voordelen en nadelen. En is het afhankelijk van de opties die je moet betalen. Betaal niet te veel door de prijzen naast elkaar te leggen. Dit zorgt er namelijk voor dat je een goed beeld van de markt krijgt. En kom je niet voor verrassingen te staan. Want zeg nou zelf, wat heb je liever. Wil je zomaar een product kopen of iets goeds in huis halen. Dat is dus de vraag.

Een installateur vinden

Hoe vind je een goede zonneboiler installateur? Daar zijn enkele voorbeelden van. Je kunt namelijk op het internet zoeken naar recensies en kijken wat andere zeggen over installateurs. Niet elk bedrijf is te vertrouwen namelijk. Daarom kun je het beste je tijd nemen en goed kijken naar het aanbod. Een zonneboiler koop je niet zomaar en is het verstandig om de prijzen eens goed te vergelijken. Ga daarvoor in zee met een adviseur bijvoorbeeld. Die je kan helpen met berekeningen en dergelijke. Of vraag andere organisaties om hulp.

Tip Zonneboiler-info.nl; zonneboiler website

Een goede tip is Zonneboiler-info.nl, waar je veel informatie en enkele tips kunt vinden voordat je een zonneboiler daadwerkelijk koopt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij het kopen van een zonnecollector kun je dus letten op een aantal zaken. Kijk naar de prijzen, garanties, opties, de grootte van de warm water vat en hoeveel jaar je met het toestel kan doen. Dan kom je er zeker wel uit!

Bron: Zonneboiler-info.nl