Bij het kopen van een zonneboiler is het van belang dat je weet welke zonneboiler het beste bij je past. Er zijn namelijk drie soorten zonneboilers waar je uit kunt kiezen en welke warm water leveren. De zonneboilers hebben allemaal zo hun eigen voordelen. De verschillen zitten hem in de inhoud van de boiler, maar ook in de naverwarmer welke weer past bij je installatie. Het kan zijn dat je graag een zonneboiler wil die je hele huis kan verwarmen, dan is de zonneboilercombi de beste keuze.

De kwaliteit is natuurlijk ook van belang, maar in Nederland kun je er vanuit gaan dat de kwaliteit van iedere zonneboiler goed is. Deze zijn beveiligd tegen bevriezing en oververhitting. In totaal kan een zonneboiler 15 tot 25 jaar mee gaan. Als er schade zou zijn aan de boiler dan wordt deze meestal gedekt door de opstalverzekering. Wanneer je hier meer over wil weten kun je navraag doen bij de verzekeringsmaatschappij. Het is bij een zonneboiler kopen ook van belang dat je let op eventuele keurmerken. Waar moet je nog meer op letten? Kijk op webpagina zonneboiler kopen van Zonneboiler-info.nl.

Verschillende zonneboilers
Wanneer de keuze uit gaat naar de standaard zonneboiler, dan is de collector voor gemiddeld 3 m2. De inhoud van het voorraadvat is 80 tot 200 liter. Kies je voor de compacte boiler, dan zijn de collector en het voorraadvat geïntegreerd en daarom ook de naam compact. De watervoorraad bij deze zonneboiler is 70 tot 170 liter. Dan is er nog de CV zonneboiler, de inhoud van het voorraadvat is 110 tot 300 liter. De leiding van de cv ketel loopt door het losse voorraadvat van de zonneboiler heen, daarom ook de naam cv zonneboiler. Als je de hele woning wil verwarmen dan kan dat alleen met de zonneboilercombi. Je profiteert bij deze laatste van twee voordelen, je huis wordt namelijk verwarmd en je hebt warm water.