You are here: Home » Verwarming » Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie kosten

Wat moet spouwmuurisolatie kosten?
Een spouwmuur is een muur die bestaat uit twee lagen. Je hebt de binnenmuur en de buitenmuur. Tussen die twee muren in zit een holle ruimte; de spouw. Deze spouw was van oorsprong bedoeld om de kou buiten te laten en de warmte binnen te laten. Doordat er stilstaande lucht in je muur zat was er een soort van buffer die een isolerende werking had. In de praktijk werkt dit niet zo. De lucht beweegt door je muur waardoor je een koud huis krijgt. Je kan hier gelukkig middels spouwmuurisolatie wat aan doen. Je spuit in dat geval een isolerend middel in de spouw wat de uur zijn isolerende werking geeft. De vraag is natuurlijk; hoeveel kost dat. We keken voor jou naar de kosten van een spouwmuurisolatie.

Een kostenplaatje afhankelijk van het materiaal
Ga je een spouwmuur isoleren dan kan je kiezen voor meerdere materialen. Het moeten materialen zijn die eenvoudig in de spouwmuur kunnen worden gespoten en die zich na de isolatie aan elkaar zullen hechten waardoor je een goed geïsoleerde muur krijgt. Er kan worden gekozen voor glaswolvlokken. Dit is de goedkoopste methode aangezien glaswol het goedkoopste materiaal is. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor PUR schuim. Dit is een methode die voor de meeste gezondheidsoverlast kan zorgen wanneer een muur niet goed aan de binnenkant is afgewerkt. De isolerende waarde is echter wel het hoogste. De laatste optie is met polystyreen korrels. Dit is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van piepschuim bolletjes.

Hoeveel kosten de diverse materialen
Ga je isoleren met glaswol die wordt ingespoten, houd dan rekening met ongeveer 15 tot 20 euro per vierkante meter spouwmuur. De polystyreen korrels of EPS parels zullen gemiddeld 20 euro tot 25 euro kosten per vierkante meter isolatiewerk. De PUR oplossing is naar verhouding de duurste oplossing. Deze kost tussen 25 en 30 euro. Denk er wel aan dat dit de oplossing is met de hoogste isolatiewaarde en de gemakkelijkste toepassingsvorm.

Ga naar: https://www.isolatie.net/kosten-spouwmuurisolatie/