Een voorzetraam is een glasplaat welke doorzichtig is en in een frame zit. Een voorzetraam is gemakkelijk te plaatsen voor een enkel glas raam. Hierdoor krijg je dus een dubbel glas laag. Hierdoor is het mogelijk om de woning beter te isoleren. Vaak is het profiel van aluminium of van kunststof en is het in tal van verschillende kleuren te verkrijgen. Er zijn volop voordelen als je voor een voorzetraam kiest. Het belangrijkste en grootste voordeel is de kosten!

Hoe werken voorzetramen?

Voorzetramen zijn gemakkelijk te plaatsen voor enkel beglaasde ramen. Het zorgt ervoor dat het comfort in de woning beter wordt. Er ontstaat door het voorzetraam een isolerende laag lucht tussen de beide ramen. Hierdoor krijg je dezelfde werking als bij dubbel glas. Hierdoor ontstaat er een beter warmte isolatie en ook een betere geluidsisolatie. Het is de werking van dubbel glas. Een betere isolatie betekent onder andere een lagere energierekening.

Wat kosten voorzetramen?

Het is mogelijk om voorzetramen te krijgen voor 110 tot 150 euro per vierkante meter. Als je de juiste prijzen voor jouw woning wilt weten dan is het goed om een offerte op te vragen bij verschillende leveranciers van voorzetramen.

Op welke besparing mag je rekenen?

Een gemiddelde rijtjeswoning in Nederland heeft 20 vierkante meter aan glas. Het is goed om te weten dat je met een paar voorzetramen gemakkelijk 250 tot 300 euro per jaar aan energiekosten kunt besparen. Het is dus een slimme zet om voor voorzetramen te kiezen. Er zijn dus al 250 tot 300 redenen om voor voorzetramen te kiezen.

Bron: voorzetramen