Het is mogelijk om energiebesparende maatregelen te treffen om er zo voor te zorgen dat je op je energienota kunt besparen. Het is belangrijk om verspilling tegen te gaan omdat de prijzen van elektriciteit en aardgas de afgelopen jaren flink gestegen zijn. Energie besparen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt natuurlijk een investering doen in duurzame producten voor je huis of kunt je gedrag veranderen.

Dit kan door bijvoorbeeld apparatuur uit te schakelen als deze niet meer gebruikt worden. Sluipverbruik, zoals dat genoemd wordt, is een van de grootste energieverspillers in een huis en zorgt voor onnodig energieverbruik. Echter ben je geïnteresseerd in maatregelen die je kunt nemen door een investering te doen in producten die er voor zorgen dat je minder energie verbruikt of verspilt. Hieronder vind je enkele van deze maatregelen.

Zonnepanelen

Met een zonnepanelen systeem is het mogelijk om volledig energie onafhankelijk te worden. Door het installeren van zo een systeem kun je op jaarbasis enkele honderden euro’s besparen. Een systeem dat zo een 3250 kWh per jaar opwekt zorgt er voor dat je tot wel 700 euro per jaar kunt besparen. Een systeem van 12 panelen kost zo een 7000 euro en kan al in 6,5 jaar terugverdient worden. Kijk eens op pagina zonnepanelen voor meer informatie hierover.

Zonneboiler

Een zonneboiler kan er voor zorgen dat je jaarlijks zo een 100 euro aan kosten voor aardgas kunt besparen. De eenmalige investering die je doet is ongeveer 3000 euro. Ook een zonneboiler is in zo een 6 tot 7 jaar terugverdient. Kijk op zonneboiler pagina voor meer informatie of ga naar deze website.

Isolatie

Met het isoleren van je huis kun je er voor zorgen dat er veel minder warmte verloren gaat. Warmte gaat namelijk verloren via het dak, de spouwmuur, muren ed. Er bestaan daarom verschillende soorten isolatie, deze zijn; vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en meer. Het isoleren van je huis kan er voor zorgen dat je zo een 200 euro per jaar kunt besparen. Kijk voor meer informatie hierover op de isolatie pagina’s van Renoveer Je Huis.

HR combi ketel

Een zogenoemde Hoog Rendement Ketel kan er voor zorgen dat er op een energiezuinige manier aardgas gestookt wordt om het huis te verwarmen. Deze ketels zorgen voor een besparing van zo een 150 euro per jaar in vergelijking tot de gewone (oude) ketels. De kosten die je maakt zijn zo een 2000 euro.