Het is natuurlijk mogelijk om voor een mooi hekwerk te willen kiezen. De keuze voor een hekwerk zal echter ook afhankelijk zijn van de prijzen. Als je een kleiner budget hebt is het slim om voor goedkope hekwerken te kiezen. Zeker als je een grote tuin of een grote omheining nodig hebt is het slim om voor een goedkopere oplossing te kiezen. Graag bespreken we de mogelijkheden met je van een goedkoper product.

Een hekwerk van gaas

Een van de goedkoopste hekwerken waar je voor kunt kiezen zijn van gaas. Het is al mogelijk om vanaf 2,50 euro per vierkante meter een afrastering en hekwerk van gaas te krijgen. Kies je voor een mooiere afwerking dan betaal je al gauw 30 euro per vierkante meter als we het over bijvoorbeeld een sierhekwerk hebben. Het gaashekwerk is onderhoudsvrij en multifunctioneel. Als goedkoop hekwerk is het daarom nog niet eens zo’n slechte keuze.

Een andere optie: hout!

Ook hout is redelijk betaalbaar. Het is mogelijk om vanaf 10 euro per vierkante meter al een mooie houten schutting te krijgen. Een mooi tuinhek hierbij en je bent al helemaal klaar. Vooral als je hekwerk in de voortuin moet komen is het slim om hier voor te kiezen. Kijk naar de mogelijkheden om een mooie en goede afrastering te krijgen. Bescherm het hout wel goed, zodat het langer meegaat en je goed beschermd bent tegen houtrot of andere narigheid.

Een offerte opvragen

Om te ontdekken wat de goedkoopste hekwerk oplossing voor jou is, is het slim om offertes op te vragen. Hierdoor is het mogelijk om te zien wat er kan en hoe ook jij een mooi hekwerk kunt krijgen zonder je portemonnee teveel te belasten.

Hekwerk doe-het-zelf

Als je hekwerk gaat kopen dan kun je ervoor kiezen om dit door een bedrijf te laten plaatsen of om het zelf te gaan plaatsen. Een doe het zelf pakket is dan noodzakelijk om te starten. Tenminste als die er zijn voor het hekwerk wat jij wilt hebben. Anders moet je natuurlijk zelf alle juiste zaken in huis gaan halen om zo te zorgen voor een goed hekwerk.

Waarom het hekwerk zelf plaatsen?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je op de kosten van het plaatsen bespaart. Het is dan echter wel belangrijk om te weten dat goedkoop geen duurkoop wordt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles op de juiste manier gemaakt krijgt en ook op de juiste manier kunt plaatsen. Kijk naar de opties en de mogelijkheden om alles mooi te maken. Als je zelf weinig tijd hebt of twee linker handen dan kun je natuurlijk het hekwerk beter laten plaatsen.

Een afweging maken: het toch niet zelf doen?

Er zijn natuurlijk volop mogelijkheden en manieren om het hekwerk zelf te plaatsen. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende specialisten is het mogelijk om een goede deal te krijgen en om te overwegen om het toch door een ander uit te laten voeren. Je weet dan zeker dat het hekwerk loodrecht en professioneel geplaatst gaat worden. Wel zo fijn of niet!

Hekwerk tweedehands kopen

Een hekwerk kopen is vaak een hele investering. Het is belangrijk om te zien welke mogelijkheden er zijn en hoe ook jij een mooi en betaalbaar hekwerk krijgt. Ontdek de mogelijkheden en ontdek hoe er ook alternatieven zijn om een hekwerk te krijgen. Een tweedehands hekwerk is natuurlijk altijd het overwegen waard. Mensen verhuizen of krijgen een nieuwe hek, terwijl het oude hekwerk nog niet helemaal kapot of defect is. Het is vaak nog uitstekend. Het is dan goed om te kijken of dit hekwerk tweedehands in je tuin geplaatst kan worden of bij je bedrijf. Je kunt een leuke som bewaren. Soms is een hekwerk niet meer goed voor in de voortuin, maar nog perfect in de achtertuin.

Wat kost een tweedehands hekwerk?

Om achter de prijzen te komen van een tweedehands hekwerk is het slim om te kijken wat er mogelijk is. Ga naar een website als marktplaats of speurders om te kijken of je er een tweedehands hekwerk kunt vinden. Natuurlijk kun je ook een oproepje plaatsen om zo een mooi hekwerk te vinden en te krijgen. Een kleine vergoeding hoort hier natuurlijk wel bij.

Wie gaat het hekwerk plaatsen

Nu je een hekwerk gevonden hebt wat al gebruik is, is het natuurlijk wel belangrijk om het goed te laten plaatsen. Benader meerdere bedrijven om deze klus voor je te klaren. Je kunt dan op basis van de kosten en de kwaliteit een goede keuze maken. Het is dan mogelijk om volop te gaan genieten van een betaalbaar en goed hekwerk wat kaarsrecht staat!