Hekwerken hebben enkele praktische voordelen. Een hekwerk geeft een duidelijke scheidslijn aan, waardoor je een gebied kunt afbakenen. Ook worden hekwerken gebruikt omwille van de veiligheid. Een stevig hekwerk houdt immers inbrekers en andere mensen die je niet in huis wilt hebben buiten de deur. Naast deze praktische voordelen is een hekwerk natuurlijk ook een sierlijk middel om je tuin en je huis extra stijlvol te maken. Daarbij hoort natuurlijk een mooie kleur. Daarom is het mogelijk om je hekwerk de kleur te (laten) geven die je vindt passen bij de sfeer en de stijl van je tuin. Het coaten van je hekwerk is daarom een belangrijk proces. Het is tegenwoordig mogelijk om allerlei kleuren te laten aanbrengen op je hekwerk, dus ook voor jouw hekwerk is er een perfecte hekwerk coating beschikbaar.

Hoe gaat het coaten in zijn werk?

In het coatingsproces wordt het hekwerk bedekt met een soort poeder. Dit poeder gaat zich hechten aan het hekwerk en vormt uiteindelijk een soort verflaag. Deze laag is een glad, egaal geheel. Het lijkt hierna haast alsof je hekwerk geplastificeerd is.

Meerdere voordelen

Het coaten van je hekwerk doe je voornamelijk om het hekwerk de kleur te geven die je wenselijk acht. Er zijn echter nog enkele andere voordelen aan het coaten. De coatinglaag beschermt het hekwerk bijvoorbeeld tegen weersinvloeden. Niet alleen regen kan hekwerk aantasten, ook zonlicht, warmte en (extreme) kou kan schadelijk zijn. Met het aanbrengen van een coatinglaag kun je het hekwerk hier beter tegen beschermen. Ook helpt de laag met het beschermen tegen slijtage en krassen. Dit alles vergroot de duurzaamheid van je hekwerk. Hekwerken die zijn gecoat gaan langer mee dan hekwerken waar geen coatinglaag op aangebracht is. Omdat je na het coaten een mooie gladde toplaag hebt, is je hekwerk bovendien niet moeilijk schoon te maken.

Bron: HekwerkWijzer.nl