Als je kiest voor hoogrendementsglas dan kies je voor glas wat een uitstekende isolerende werking kent. Ten opzichte van normaal dubbel glas heeft het een extra speciale folie wat zorgt voor een betere isolate. Door de jaren heen is er nog isolatieglas bijgekomen zoals HR++ en HR+++ glas. Dat laatste bestaat uit drie lagen glas. Dit is natuurlijk totaal anders dan normale dubbele glas. HR+ en HR++ glas kent naast een speciale folie ook nog eens een edelgas tussen de beide lagen glas. Hierdoor heeft het een nog betere isolerende werking dan standaard hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas verschil qua prijs!

Als je de prijzen van gewoon dubbel glas vergelijken gaat met hoogrendementsglas dan is de prijs natuurlijk wat hoger. Het hoogrendementsglas kost rond de €70 euro per vierkante meter. HR+ hoogrendementsglas kost €75 euro per vierkante meter en HR++ hoogrendementsglas kent een prijs van €80 euro per vierkante meter. HR+++ glas kost trouwens €120 euro per vierkante meter.

Het grote voordeel

Door de sterkere isolerende werking van hoogrendementsglas is het mogelijk om sneller de investering terug te verdienen. Door de betere isolatie ontstaat er namelijk een besparing op de stookkosten. Hoogrendementsglas ten opzichte van normaal dubbel glas maakt het mogelijk om deze investering in een kortere tijd terug te verdienen.

Als je inbraakwerend glas wilt kopen dan is het goed om de prijzen te kennen. Graag geven we je een indicatie van de kosten. Het is echter verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders om een goed beeld van de prijzen te krijgen.

De prijzen

Inbraakwerend glas heeft zo zijn eigen prijzen. Het is daarom goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Inbraakwerend glas is er in verschillende gradaties. Zo kun je kiezen voor enkel gelaagd dubbel glas, dubbel gelaagd inbraakwerend glas en ook inbraakwerend glas met een speciale folie. De prijzen verschillen van €40 euro per vierkante meter tot €150 euro per vierkante meter. Afhankelijk van je wensen is het mogelijk om hier een keuze uit te maken.

Wil je inbraakwerend glas wat ook isolerend werkt?

Als het inbraakwerend glas op een plek in de woning komt waar je veel de verwarming aan hebt dan is het slim om de mogelijkheden te ontdekken van een combinatie van inbraakwerend glas en isolatieglas. De prijzen hier zijn natuurlijk wel iets anders. Je krijgt echter wel een uitstekende combinatie. Je woning is goed geïsoleerd en inbreken is eigenlijk onmogelijk via het raam.

Het komt steeds vaker voor dat we horen dat er in de buurt is ingebroken. Het is niet prettig en zeker niet leuk om te horen. Je gaat natuurlijk ook nadenken over maatregelen zoals een alarmsysteem. Je wilt immers voordat het te laat is maatregelen treffen en niet als een inbreker ongewenst bij jou op bezoek is geweest. Inbraakwerend glas is een van de mogelijkheden om te voorkomen dat er bij jou wordt ingebroken. Als een inbreker immers geen raam in kan slaan dan wordt het moeilijker voor hem (of haar) om in te breken in je woning of pand. Ga ook naar ‘Wat kost dubbelglas?