De meeste witte vlekken zijn niets meer dan een beetje zout. Bakstenen worden tijdens het metselen aan elkaar gelijmd met mortel, het bekende grijsachtige goedje dat tussen bakstenen is te vinden. In dit mortel vind je tal van stoffen die normaliter prima in water oplossen, onder andere zout en kalk.

Als het mortel genoeg tijd heeft om op te drogen en uit te harden, is er weinig aan de hand. Het wordt pas problematisch als dat niet kan, bijvoorbeeld tijdens een flinke plensbui. Het kalk en zout sijpelen dan langzaam naar beneden langs de muur, waar het na opdroging van het water lelijke witte plekken achterlaat. We noemen dit ook wel zoutuitbloei.

Hoe kom je van de witte vlekken op muren af?

Dan de vraag hoe je er weer van af komt, want niemand vindt die vlekken natuurlijk een waardevolle toevoeging aan de woning. De meeste vlekken zijn te verwijderen met stromend water en flink schrobben, de overige vlekken zijn helaas lastiger te verwijderen. Vaak zul je je heil moeten zoeken in het zandstralen of chemisch reinigen van de muren, maar het verdient de aanbeveling om dan deskundig advies in te winnen. Je wil immers de muren niet verder verpesten.

Als je besluit om de gevel te laten renoveren dan wil je natuurlijk ook graag weten wat het jou gaat opleveren. Wat zijn de gevelrenovatie voordelen? En wat krijg je er voor terug als je geld gaat besteden aan een gevelrenovatie. Het is goed om hier over na te denken en om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar de opties om een mooie en goede gevel te krijgen. Laten we enkele van de vele gevelrenovatie voordelen met je doornemen. Hier volgen de belangrijkste gevelrenovatie voordelen.

Gevelrenovatie voordelen: Je huis ziet er weer geweldig uit

Laten we eerlijk zijn: Het oog wil ook wat. Het is vaak verrassend om te zien hoe een oude verwaarloosde gevel het hele huis kan veranderen als de gevel een renovatiebeurt krijgt. Het is mooi om te ontdekken welke verschillende opties er zijn. Kijk naar de mogelijkheden om ook jouw gevel een nieuwe look te geven. Als de gevel er mooi uit ziet dan zal je zien dat de waarde van de hele woning omhoog zal gaan. Zeker de gevel aan de voorkant zal hier een grote bijdrage aan leveren.

Gevelrenovatie voordelen: Een droger huis

Als je gevel er weer top uitziet en ook een impregnatie behandeling heeft gehad dan zal er minder snel vuil op de muur komen. Ook mos krijgt geen kans. Tevens zorgt het ervoor dat de gevel minder vocht opneemt. Hierdoor blijft de muur droog en ook je huis. Een droger huis betekent ook dat je minder hoeft te stoken om je huis warm te krijgen. En dat betekent dus een lagere energie rekening. Op die manier kun je (een deel) van de investering in een gevelrenovatie weer terug verdienen.

Gevelrenovatie voordelen: Trots

Als je een mooi huis hebt dan voel je jezelf een trotse eigenaar. En het is dan gewoon volop genieten van een mooie woning. Je kunt met trots de voordeur opendoen en je auto voor je woning parkeren.

Zit het vuil hardnekkig aangekoekt op je gevel? Dan is het beter om te kiezen voor een mechanische reiniging. Door een goede gevelreiniger in te schakelen kun je weer terug naar de basis en een mooie gevel krijgen. Het is ook te gek om te ontdekken hoe je gevel weer mooi wordt en hoe het de waarde van je huis zal verhogen. Het klinkt natuurlijk wel erg duur om je gevelreiniging machinaal uit te laten voeren. Vaak zijn de kosten voor de gevelreiniging echter nog wel te overzien.

De gevelreiniging machinaal uit laten voeren

Een van de methodes is om je muren te borstelen. Dit is een uitstekende manier om je muren weer mooi schoon te krijgen omdat het vuil weggeschrobt wordt. Ook zal het zorgen voor weinig schade aan de muur. Dit komt vooral omdat de bakstenen erg hard zijn en de zachte borstels deze niet zullen beschadigen.