Een goede CV ketel kan een belangrijke toevoeging zijn aan je wooncomfort. Snel en op een zuinige manier warm water voor de verwarming is een must voor ieder huishouden.

Er zijn allerlei verschillende soorten ketels te kiezen. VR-ketels, HR-ketels en HRe-ketels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een nieuwe ketel is een flinke investering, maar betaalt zichzelf vaak terug: het levert zowel meer gebruiksgemak op, als een significant lagere energierekening. Welke ketel past het beste bij jouw situatie? En hoeveel kan jij besparen met een nieuwe CV ketel? Voor het antwoord op die vragen lees je hier verder.

Wat levert een nieuwe CV ketel op?

De technologie op het gebied van CV ketels verbetert nog steeds snel. Nieuwe ketels zijn dan ook een stuk efficiënter, duurzamer en betrouwbaarder dan oude modellen. Het is dan ook belangrijk om de ketel ongeveer om de 15 jaar te laten vervangen. Dat komt ten goede aan de veiligheid, en zorgt bovendien voor een flinke besparing op de jaarlijkse energierekening. Afhankelijk van je woonsituatie kies je een goedkopere of iets duurdere ketel. Wat beter past bij jouw woning, is onder andere afhankelijk van het vermogen dat je nodig hebt en de ‘comfort waarde’ waar je voor kiest. Met een geschikte nieuwe CV ketel kun je al snel 15% tot 20% besparen vergeleken met de huidige situatie.

Met een nieuwe ketel bespaar je energie

Moderne CV ketels hebben een veel hoger rendement dan voorheen. De verschillende types die nu op de markt zijn, halen een rendement boven de 90%. De hr-ketel, het meest populaire model op dit moment, behaalt zelfs een rendement van 100%.

Daarmee is dat de beste keuze voor het milieu, maar ook qua energiebesparing. Wil je kiezen voor de meest zuinige ketel, dan is een HRe-ketel de meest geschikte optie. Deze ketels zijn relatief duur maar, kunnen een extra besparing op de stookkosten van wel 20% opleveren.

CV monteur werkwijze

Een goed werkende verwarming en een fijne warme douche zijn onontbeerlijk in een land als Nederland. Daarom wil je dat je cv-ketel te allen tijde in goede conditie verkeert. Laat met het oog daarop dan ook regelmatig een monteur langskomen om de cv-ketel te controleren. Die houdt de ketel in goede conditie, waardoor hij altijd goed loopt en de levensduur met jaren verlengd kan worden. De monteur waarschuwt je bovendien tijdig als er een probleem mocht ontstaan. Benieuwd naar de CV monteur werkwijze? Lees dan verder voor meer informatie.

De monteur dient jaarlijks langs te komen

Als je het de monteur zelf vraagt, zal hij je aanraden om de cv-ketel minstens een keer per jaar te laten controleren. De gebruikelijke CV monteur werkwijze verschilt per type ketel en ook de brandstof die gebruikt wordt, maakt een verschil. Sommige ketels moeten vaker gereinigd worden dan anderen. Dat houdt de ketel constant in een goede conditie. Een goed werkende ketel heeft een hoger rendement: dat kan tot wel 5% schelen op de jaarlijkse energierekening. Dat maakt regelmatig onderhoud een aantrekkelijke optie.

Een goed werkende cv-ketel is veiliger en zuiniger

In Nederland is er, in tegenstelling tot België, geen verplichting om de cv-ketel jaarlijks te laten controleren. Toch is het wel verstandig om ieder jaar te vragen om een controle van de monteur. De werkwijze verschilt per monteur: sommigen bieden zelfs de mogelijkheid om een abonnement te nemen. De kosten van regelmatig onderhoud zijn dan een stuk lager, en je kunt bovendien nooit meer vergeten een onderhoudsbeurt over te slaan. Vooral bij oudere cv-ketels is het aan te raden om regelmatig een monteur langs te laten komen om een kijkje te nemen en eventueel de ketel schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat je nooit plotseling in de problemen raakt met een niet-werkende ketel.

CV monteur

Voor een goed wooncomfort is een perfect werkende cv-ketel van groot belang. De cv-ketel zorgt ervoor dat de verwarming snel aanslaat en het huis op de goede temperatuur gebracht kan worden. Heb je een combiketel geïnstalleerd, dan is ook je doucheplezier afhankelijk van deze ketel.

Je wil dan ook niet dat de cv-ketel aan slijtage onderhevig is of minder efficiënt gaat werken. Regelmatig onderhoud door een CV monteur is dan ook noodzakelijk, als je de ketel in goede conditie wilt houden. Hoe je zorgt dat je ketel altijd in goede staat is, lees je hier.

Houd je cv-ketel in goede conditie

Als je de cv-ketel niet regelmatig laat controleren, loop je allerlei risico’s. Oude ketels worden na verloop van tijd steeds minder effectief, waardoor veel energie verspild wordt. De kans op storingen neemt toe, en als je te lang wacht heb je zelfs kans dat de cv-ketel er plotseling helemaal mee ophoudt. Vooral in de winter kan dat behoorlijk vervelend zijn. Omdat er veel gas verbrandt wordt in de ketels wil je er bovendien zeker van zijn dat alles in goede conditie is. Het is daarom verstandig om de ketel om de 15 jaar te vervangen, en jaarlijks door een CV monteur na te laten kijken.

Een CV monteur voor lage tarieven

Regelmatig onderhoud van de cv-ketel kost relatief weinig geld, en kan een besparing opleveren van wel 5% op de energiekosten van de ketel zelf. Bovendien verminder je de kans op storingen of ongelukken, verleng je de levensduur van de CV en stook je zuiniger, waardoor je de kosten van de monteur vaak al terugverdient.

Zorg dus dat je minstens een keer per jaar een monteur langs laat komen om de cv-ketel uitgebreid te inspecteren. Uiteindelijk pluk je daar zelf de vruchten van.

Laat regelmatig de cv-ketel onderhouden

Onderhoud van de cv-ketel is belangrijker dan je misschien zou denken. Vooral oudere cv-ketels zijn vaak snel onderhevig aan slijtage en branden niet meer zo efficiënt als voorheen. Dat heeft enkele grote nadelen. Het kost meer energie om de verwarming (en eventueel de douche) op de juiste temperatuur te krijgen: en dat merk je in je portemonnee. Een cv-ketel die niet onderhouden wordt, is bovendien gevoelig voor storingen. In het ergste geval kan zelfs de veiligheid in het geding komen. Wil je je cv-ketel goed laten bijhouden en ben je op zoek naar CV monteurs in Rotterdam? Hier vind je meer informatie over de beste manier om je ketel in goede conditie te houden.

Een goed onderhouden ketel heeft veel voordelen

Cv-ketels gaan helaas maar een beperkt aantal jaren mee. Na 10 of 15 jaar is het vaak tijd voor een nieuw model. Gelukkig worden de ketels wel steeds zuiniger en efficiënter, waardoor je met een splinternieuwe cv-ketel vaak goedkoper uit bent op jaarbasis. Toch is dat een investering die je niet te vaak wilt maken. Een monteur kan daarom op jaarbasis controleren of de huidige ketel op zijn best werkt. CV monteurs in Rotterdam en omstreken willen je graag helpen om je ketel goed te laten lopen. Alleen daarmee bespaar je soms al tot wel 5% op jaarbasis.

Op zoek naar monteurs in Rotterdam?

Of je nu op zoek bent naar een monteur om een acuut probleem op te lossen met de verwarming, of dat je een abonnement wilt nemen om jaarlijks onderhoud te garanderen: het kan.

De tarieven van monteurs zijn verschillend, dus kijk van tevoren goed naar de verschillende prijzen en kies de meest voordelige monteur die past bij jouw wensen en eisen. Op die manier houd je je cv-ketel altijd in een goed werkende staat.

Tarieven

Het liefste heb je natuurlijk een cv-ketel die in goede conditie verkeerd. Je bent immers afhankelijk van een goed werkende ketel voor de verwarming, en, als het een combiketel betreft, ook voor een warme douche.

Het is daarom aan te raden om zo nu en dan een monteur de ketel te laten controleren. De CV monteur tarieven voor controle en onderhoud wegen niet op tegen het ongemak dat je ervaart als de ketel er opeens mee ophoudt; laat staan als de veiligheid van de ketel in het gevaar komt. Wanneer is het tijd om de monteur er bij te halen?

Schakel de monteur in voor onderhoud en reparatie

Als de cv-ketel kapot is, bel je natuurlijk de monteur. Maar voor die tijd is het wel verstandig om ook al regelmatig een beroep te doen op de CV monteur. De tarieven van de monteur zijn meestal zo laag, dat de voordelen van een controle opwegen tegen de kosten. Regelmatige controle zorgt gemiddeld genomen voor een rendement dat 5% hoger ligt. Daarmee bespaar je veel energiekosten op jaarbasis. Het bijhouden van onderhoud betekent bovendien dat de ketel langer meegaat, en dus minder snel vervangen hoeft te worden.

Wat zijn de CV monteur tarieven?

Als je de cv-ketel wil laten controleren, of er een probleem is dat opgelost moet worden, doe je er goed aan een monteur in te schakelen. De precieze tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van de mate van service en onderhoud waar je gebruik van maakt, als ook de monteur die je uitkiest bij jou in de buurt. Soms is het mogelijk een onderhoudsabonnement te nemen, wat veel kosten kan besparen. Kijk dus goed rond en vergelijk de tarieven van verschillende monteurs als je onderhoud wil laten plegen aan de cv-ketel. Daarmee kan je veel kosten besparen.

Zie ook:
https://www.ketel-subsidies.nl/