Volgens www.zonne-energiegids.nl telt Nederland zo een kleine 400 zonnepanelen leveranciers die elk een zonnepanelen systeem op uw dak kunnen installeren. Echter zijn er zeer veel cowboys actief die niet alleen stunten met de prijzen maar ook lage kwaliteit zonnepanelen leveren. Hoe weet u nu zeker of een bedrijf goede producten biedt? Een eerste stap in uw zoektocht naar een geschikt zonnepaneel bedrijf is om het aanbod te vergelijken. Kijk wat meerdere leveranciers u te bieden hebben en wat ze precies beloven. Neem ook uw tijd in het contacteren van bedrijven. Lees alle informatie die u ontvangt goed door en bekijk de offerte aandacht door.

Prijzen zonnepanelen

Wat zijn de prijzen van een zonnepanelen systeem? Een systeem van 12 panelen kan gemiddeld zo een 7000 euro inclusief BTW en montage kosten. De prijs is afhankelijk van het piekvermogen dat uitgedrukt wordt in Wattpiek. U heeft verder een compleet systeem nodig dat onder meer bestaat uit een omvormer, montagesysteem, bekabeling, stekkers en eventuele verzekering en lening. Losse panelen werken niet en moet deze geleverd worden met een systeem. Bron: https://www.zonnepanelen-expert.nl/

Leveranciers en producten

Er zijn veel zonnepanelen leveranciers die zonnepanelen aanbieden. Zo zijn er ook meer dan 100 merken in de wereld en verschilt de kwaliteit van de producten enorm. Zo kun je budget panelen kopen of kiezen voor kwaliteit. Waarom zou je dan moeten kiezen voor een fabrikant die slechte kwaliteit levert. Je kunt in bijna alle gevallen een betrouwbaar product aanschaffen en zeker weten dat deze minimaal 20 jaar werkend op je dak zal liggen. De cowboys in de zonnepanelen markt maakt het bijna onmogelijk om een goede vergelijking te maken.

Laat u daarom niet bedonderen door een lage prijs, die in vergelijking tot een andere offerte bijna te mooi om waar te zijn is. U kunt bijvoorbeeld voor een soort gelijk systeem misschien wel 1500 euro minder betalen als u met een cowboy te maken heeft. Dit is in geen van de gevallen een lange termijn optie en zult u geheid proberen ondervinden met deze goedkope panelen. Let u er op dat u panelen koopt die heel lang mee moeten gaan. Producten die spot goedkoop zijn kunnen daarom niet lang meegaan.