Er zijn volop redenen om voor zonnepanelen te kiezen. Ze zijn echter tot een aantal redenen terug te brengen. Deze zijn:

  • Je gaat geld besparen op je energierekening als je voor zonnepanelen kiest
  • Je wordt milieuvriendelijk door minder CO2 uitstoot te produceren
  • Je krijgt een leuker rendement dan op je spaarrekening
  • Er zijn interessante regelingen.

De eerste reden: besparen op je energierekening met zonnepanelen

Het is mogelijk om met een investering van 10.000 euro in zonnepanelen bij een vier persoonshuishouden een jaarlijkse besparing te realiseren van 1.000 euro per jaar. Het is dus een rendement van 10 procent over de eerste jaren. In tien jaar heb je dus de investering terugverdient. Hierna is het nog minimaal 15 jaar winst! Geweldig toch?

De tweede reden: het milieu en zonnepanelen

Met de hulp van zonnepanelen is het mogelijk om minder energie te produceren op een milieu onvriendelijke manier. Hierdoor wordt er al snel een paar honderd kilo CO2 uitstoot minder veroorzaakt door de vele vierkante meters zonnepanelen welke ons land rijk is.

De derde reden: je krijgt een leuke rendement met zonnepanelen op je spaarrekening

De rente op de spaarrekeningen zijn momenteel bijzonder laag. Het is daarom ook niet vreemd dat men graag zonne-energie wil gaan aanschaffen. Een rendement van 10 procent is een stuk aantrekkelijker dan om het geld op je spaarrekening te laten staan.

De vierde reden: Er zijn interessante regelingen voor zonnepanelen!

Het is natuurlijk ook goed om te zien welke goede regelingen er zijn als je voor zonnepanelen kiest. Je kunt met de zonnepanelen bijvoorbeeld de btw terugvorderen. Ook is het zo dat je gebruik kunt maken van groene leningen. Hierdoor kun je bijna voor niets zonnepanelen op je dak krijgen.