Een goede vraag. Waarom denk je dat een dakkapel duurzaam kan zijn. In deze artikel zal ik gaan behandelen waarom ik denk dat een dakkapel duurzaam is.

Volgens Dakkapel-Info.nl is het laten installeren van een dakkapel op uw zolder is een stijlvolle manier van het verstrekken van extra hoofdruimte en natuurlijke verlichting in wat doorgaans een zeer krappe ruimte is. Deze krappe ruimte kan daarom omgezet worden in een bruikbare ruimte dankzij het creëren van extra vloeroppervlakte. Bovendien zorgt een dakkapel ervoor dat de waarde van uw huis verhoogd wordt. Een investering in een nieuwe dakkapel heeft daarom meerdere voordelen. De meest populaire vorm van de dakkapel in Nederland is een zogenoemde eenvoudig plat dak dakkapel.

U heeft ze wel vaker zien staan en biedt deze vorm de optie om 2 of 3 dakkapelramen te installeren. Deze uitbreiding kost het minst in vergelijking tot andere vormen, zoals een schuur , zadeldak of schilddak dakkapel maar geeft wel de grootste hoeveelheid extra binnenruimte dat gecreëerd kan worden. Logisch dat deze vorm daarom zo populair is.

Duurzame dakkapel

Ik vind echter zelf dat het creëren van extra ruimte op zolder al een manier is om duurzaam te leven. Door extra ruimte te creëren zorg je er namelijk voor dat je dus gen andere plekken gebruikt om je dingen te doen. Denk maar eens aan een kantoor aan huis. Mocht je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine kantoorruimte ergens in de stad dan moet je dus denken aan de autoritten naar je kantoor, de uitstoot van je auto en het verbruik van de kamer in het kantoorpand.

Mocht je zo een kamer aan huis gebruiken, dan zorg je er voor dat veel van deze zaken bespaart blijven. Dit is dus goed voor je portemonnee maar ook goed voor je leefomgeving. Ik kwam deze site dus tegen en dacht een stukje erover te bloggen.