Naast een keur aan voordelen die bodemisolatie u biedt, zijn er ook enkele nadelige aspecten. Het dient gezegd dat de nadelen zich absoluut niet verhouden tot de voordelen. Toch zijn er enkele aandachtspunten die voorafgaand aan het isoleren van uw kruipruimte raadzaam zijn om in ogenschouw te nemen. Onderstaand worden deze besproken. Vochtbestrijding is ook erg belangrijk omdat bij slechte ventilatie schimmelvorming ed. kan ontstaan. Dit is niet goed voor de gezondheid. Je wilt dan een specialist inschakelen voor vochtbestrijding en het probleem bij de bron aanpakken. Zo kun je de muren laten impregneren of kiezen voor betoninjectie.

Prijs

Uit onderzoekt blijkt dat de prijs van kruipruimte isolatie veelal te hoog wordt ingeschat, soms tot wel 40%. Uiteraard is veel afhankelijk van het te isoleren oppervlakte en de keuze voor het isolatiemateriaal, maar bodemisolatie van een gemiddelde woning kost rond de €1000,-. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen om tot een goede prijsvergelijking te komen en u dus niet te duur uit bent.

Minder effectief dan vloerisolatie

Er wordt soms ten onrechte gesuggereerd dat het isoleren van de bodem van de kruipruimte dezelfde voordelen biedt als vloerisolatie. Dit is onjuist. Mocht u nog geen goede vloerisolatie in uw woning hebben, is het raadzaam hier eerst voor te kiezen. De positieve effecten zijn in dat opzicht veel groter. Bij optrekkend vocht is het belangrijk om te begrijpen dat je met vloerisolatie het vocht kunt stoppen.

Geen direct resultaat

Na de bodemisolatie moet er een nieuwe vochtbalans in uw woning ontstaan. Het kan soms wel enkele maanden duren vooraleer u het maximale effect heeft van de aangebrachte bodemisolatie.

Luchtventilatie

Hoewel er veel positieve gezondheidsaspecten kleven aan bodemisolatie, dient u ervoor te zorgen dat na de isolatie er goede en niet geblokkeerde ventilatieroosters aanwezig zijn. Het is belangrijk om u hierover te laten informeren door het isolatiebedrijf.

Garantie van isolatiebedrijven

Zoals bij iedere vorm van isolatie van uw woning, is het van belang te weten hoe de garantie op uw kruipruimte isolatie geregeld is. Ook zijn er kwaliteitsnormen voor isolatiebedrijven alsook isolatiematerialen waarvan u natuurlijk wenst dat hieraan wordt voldaan.

Kwaliteitsgarantie isolatiebedrijf

Een gecertificeerd isolatiebedrijf is doorgaans aangesloten bij het IKOB-BKB. Deze overkoepelende organisatie verleent keurmerken en certificaten voor vrijwel de gehele bouwwereld. Hun doel is het beheersen van kwaliteit als het gaat om dienstverlening, bouwmaterialen en dergelijke. U kunt vooraf informeren of een isolatiebedrijf is aangesloten bij deze organisatie en gecertificeerd is.

Garantie op bodemisolatie

Voor wat betreft het isolatiemateriaal krijgt u veelal een levenslange garantie op de isolerende werking. De meeste isolatiebedrijven bieden minimaal 10 jaar garantie op de kruipruimte isolatie zelf. U doet er verstandig aan om een schriftelijk garantiebewijs te vragen.

Lees verder op: www.vochtbestrijding-direct.nl