De subsidie zonnepanelen 2016 is interessant voor zakelijke gebruikers. Interessant zijn daarbij de kleinschaligheidsaftrek, de energie investeringsaftrek, de milieu investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving milieu investeringen. Het is daarom goed om je hier eens in te verdiepen wanneer je zakelijk gaat kiezen voor zonnepanelen. Een bedrijf kan er namelijk ook zijn voordeel mee doen. We moeten allemaal meer denken aan het milieu en aan de hele maatschappij, daarom is het goed dat we eens bekijken wat de subsidies van 2016 zijn als het over de zonnepanelen gaat. Je zou hierbij kunnen denken aan de SDE+ subsidie die ook dan weer beschikbaar is. Het gaat hierbij over een subsidie voor de grote projecten. De voorwaarde is dat de elektriciteitsaansluiting een zogenaamde grootverbruiksaansluiting moet zijn (minimaal 3 x 80 A). Deze subsidie wordt ieder jaar uitgekeerd in een jaarlijkse bijdrage over een lange periode van meerdere jaren. De moeite waard voor ondernemingen om daar eens goed naar te kijken.

Subsidie zonnepanelen 2016 sportverenigingen

Ook voor de sportverenigingen en –stichtingen is het vanaf 2016 een hele mooie subsidie op zonnepanelen die zij kunnen gebruiken. Het is een subsidie van 30% op de kosten van de zonnepanelen. Dat is zeker de moeite waard, en wanneer het bedrag niet in een keer uitgegeven kan worden, kan er altijd gekeken worden naar een groene lening. In ieder geval kan er hierdoor veel geld bespaard worden en ook worden verdiend. Verenigingen worden dan ook gestimuleerd van alle kanten om hier gebruik van te maken. Daarom geldt daarvoor een mooie subsidie van zonnepanelen in 2016. Profiteer daarom ook van deze voordelen en laat goed berekenen hoeveel panelen er nodig zijn en wat de totale kosten zijn.

Zonne-energie

Kies voor de zonnepanelen want dan maak je volop gebruik van de energie die de zon kan leveren. Steeds meer mensen ontdekken wat de voordelen zijn, de zon schijnt het hele jaar door en daar kunnen wij gebruik van maken en veel geld door besparen. Steeds meer mensen gaan de voordelen op zoeken van zonne-energie en dan komen zij er achter wat zij er zelf aan kunnen doen. Het is nu eenmalig investeren en dan gaat de rest vanzelf. Maak daar daarom nu ook gebruik van en bekijk wat jouw voordelen zijn. Je kunt aan de hand van het opwekken met zonne-energie ieder jaar weer veel geld besparen. Hoe eerder jij de zonnepanelen laat plaatsen, hoe sneller je in gaat zien wat de voordelen voor jou zijn. Je gaat het daarom zelf ontdekken als je nu de zonnepanelen laat plaatsen op je dak.

Waarom zonne-energie met zonnepanelen?

Als je voor de zonnepanelen kiest, dan ga je energie van de zon gebruiken voor je huishouden en daar ga je veel geld door besparen. Het is de moeite waard om te bekijken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, aan de hand daarvan kun je bekijken wat de investering je gaat kosten en hoelang je er over gaat doen om het terug te verdienen. Geef het even de tijd, vraag meerdere offertes aan want dan weet je sneller waar je aan toe bent. Er kunnen grote verschillen zitten in de prijzen van de zonnepanelen, maar let ook op de installatie en de overige kosten. Ook het moment wanneer de panelen geplaatst kunnen worden kan bij de keuze een rol spelen. Als het te lang duurt, kan een andere aanbieder een betere optie zijn.

Bron: www.zonnepaneel-subsidies.nl