Een stand-alone system pv-panelen is een hele mond vol. En het is natuurlijk belangrijk om te weten wat het is. In Nederland zie je het in woningen niet zoveel voorkomen. Het is namelijk een stand alone zonnepanelen wat niet is aangesloten op het elektriciteitsnet. Vooral in landen waar grote gebieden nog geen elektriciteitsnet hebben zie je vaak pv-panelen. In Nederland komt het echter wel voor, maar wordt het op een andere manier gebruikt.

Hoe wordt een stand-alone system gebruikt?

In Nederland wordt vooral gebruikt gemaakt van een stand-alone system bij een caravan, een camper of bij een boot. Natuurlijk kan het ook bij een vakantiehuisje gebruikt worden waar nog geen elektriciteitsnet is.

Het is heerlijk om op je boot of op de camping gebruik te kunnen maken van je eigen pv-panelen. Het zorgt ervoor dat je lekker naar de radio kunt luisteren, kunt koken (elektrisch) en ook de boot of caravan kunt verlichten.

Je bent niet afhankelijk!

Om te weten dat je niet afhankelijk bent van iemand anders of van een leverancier als je je eigen systeem hebt. Een pv-panelen bestaat uit zonnepanelen, een omvormer, bevestiging materialen en ook een accu of batterij. Hiermee kun je volop genieten van je eigen energie systeem.

Waarom voor een stand-alone system pv-panelen kiezen?

Als je voor eigen stand-alone pv-panelen kiest dan ben je niet meer afhankelijk van een andere vorm van energie. Je hoeft je eten niet op een gasstel te koken of koud te gaan douchen. Ook ben je niet afhankelijk van kaarsen en zaklantaarns met batterijen om in de avond een gezellig licht te krijgen of voldoende licht om goed te kunnen lezen.