Ook in 2016 kon je gebruik maken van isolatie premies. Een topic wat tegenwoordig erg hot is en wat ook de komende jaren super hot zal blijven is isolatie. Het terugbrengen van de energierekening. Niet alleen om geld te besparen, maar ook om een bijdrage te leveren voor het milieu. En er zijn volop verschillende manieren om uw huis te isoleren. Ook in België willen woningeigenaren besparen op de stookkosten; maak gebruik van de isolatie premie in Vlaanderen. Laten we een aantal mogelijke isolatie manieren bespreken. De volgende isolatie plekken zijn er:

  • Isolatie voor de vloeren
  • Isolatie voor de muren
  • Isolatie voor het dak
  • Isolatie voor de ramen en deuren
  • Isolatie voor de kruipruimte

Daarnaast zijn er bij alle verschillende plaatsen om isolatie te plaatsen ook nog verschillende soorten isolatiematerialen. Je kunt zelfs een subsidie of premie krijgen van de Vlaamse overheid.

Isolatie

Tegenwoordig worden nieuwbouwhuizen in Vlaanderen goed geïsoleerd. Met beschermende en isolerende lagen in vloeren, muren, gevels en daken wordt voorkomen dat er tocht, vocht of schimmelvorming in het huis ontstaat. Ook geluidsoverlast wordt tegengegaan door middel van zorgvuldige isolatie, wat zorgt voor een beter wooncomfort en meer privacy binnens- en buitenshuis. In veel oudere huizen is de isolatie nogal eens gebrekkig uitgevoerd. Vooral in woningen van meer dan 30 jaar oud, zijn niet alle delen van het huis altijd even goed geïsoleerd. Dat is zonde, want met isolatie vergroot je niet alleen het wooncomfort: je bespaart ook flink wat op stookkosten.

Premies

Gelukkig kan je op ieder moment besluiten je woning in Vlaanderen beter te laten isoleren. Dankzij slimme moderne isolatiematerialen en technieken kost dat vaak relatief weinig geld en moeite. Laat je bijvoorbeeld de kruipruimte of vloer isoleren, of de spouwmuren in het huis opvullen met isolerend materiaal, dan bespaar je een dermate hoog bedrag op de energierekening dat je de investering vaak binnen een aantal jaar al terugverdiend hebt. In een goed geïsoleerd huis leef je bovendien fijner en door vocht in huis en schimmelvorming in de muren tegen te gaan, verbeter je zelfs je gezondheid. Dus kun je ook gebruik maken van de premies die beschikbaar zijn in Vlaanderen.

Laat je huis goed isoleren

Het moge duidelijk zijn dat goede isolatie eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Omdat de kosten vaak meevallen, is het slim om geld te steken in een degelijke en duurzame isolatie van je woning. Daarmee creëer je een fijn en stabiel leefklimaat in huis en heb je niet langer last van tocht, koude voeten of een vochtige leefruimte. Besluit je isolatie te laten aanbrengen, dan is het altijd aan te raden enkele offertes aan te vragen en de tarieven te vergelijken. Door de beste isolatiespecialist in Vlaanderen uit te kiezen, weet je zeker dat je op een goedkope en betrouwbare manier isolatie laat aanleggen in jouw woning. Wees er snel bij. Want ook in België zullen er niet zo lang subsidie en premies meer over zijn.

Bronnen:

Vlaanderen.be
Fluvius.be
EnergieSparen.be
Premie-Isolatie.be