You are here: Home » Algemeen » Kosten deurkozijnen

Kosten deurkozijnen

Wat zijn de kosten van deurkozijnen?
Wat is het nut van deurkozijnen? Deze geven de mogelijkheid om de deur op te hangen; de scharnieren worden namelijk aan de deurkozijnen gevestigd. Bovendien geven de kozijnen meer uitstraling aan de deur en oogt daarom vaak wat netter. Deurkozijnen kunnen ook een beveiligende functie hebben; ze kunnen inbraken voorkomen.

Kosten van deurkozijnen

Deurkozijnen, zijn deze duur om aan te schaffen? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Net zoals bij raamkozijnen hebben de afmetingen en het soort kozijn sterke invloed op de totaalprijs. Ook bij deurkozijnen kun je namelijk kiezen voor kunststof, aluminium of houten kozijnen. Aluminium is over het algemeen het duurst en hout het goedkoopst. Als je ervoor kiest om de kozijnen te laten monteren, dan betaal je uiteraard montagekosten. Hoeveel dit in totaal zal zijn, is moeilijk in te schatten. Dat is afhankelijk van hoelang de monteur hiermee bezig is. De basisprijzen inclusief btw, HR++ glas en montage zijn:

 • Kunststof: € 700,- euro
 • Hout: € 800,- euro
 • Aluminium: € 850,- euro

Keuzes maken bij deurkozijnen

Welke mogelijkheden heb je bij het kiezen van deurkozijnen? Je kunt uiteraard kiezen uit verschillende prijsklassen en uit verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof. Maar waaruit kan je nog meer kiezen?

 • Binnen- of buitenkozijnen: bij een binnenkozijn is de stijl kozijn erg belangrijk en bij een buitenkozijn vaak de beveiligende functie;
 • Boven- of zijlicht: dit kan bepaald worden door het glas wat je in de deur zet. Wil je veel of juist weinig licht toelaten?;
 • Stompe deur of opdekdeur: bij stompe deuren valt de deur volledig weg in het kozijn. Een opdekdeur zorgt ervoor dat de tocht word tegengehouden;
 • Hang- en slotwerk: je kunt kiezen uit verschillende hang- en slotwerken. Voor een binnendeur kan je kiezen voor verschillende deurklinken en voor buitendeuren kan je kiezen voor verschillende slotwerken.

Kosten dubbel glas

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen met dubbel glas. Het is natuurlijk mooi om ook zelf de voordelen te ontdekken in je eigen huis. De energierekening gaat omlaag, de woning voelt droger aan en ook is er minder geluid van buiten. Daarnaast zijn er nog meer redenen om te kiezen voor kozijnen met dubbel glas. Een ervan is natuurlijk dat ook de waarde van de woning omhoog gaat. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken van een goed geïsoleerde woning. Het is ook slim om te beginnen met de ramen. Deze zijn vaak de grootste oorzaak van energieverlies in de woning. Wat zijn echter de kosten dubbel glas? En hoe kun je een goede aanbieding krijgen?

Wat zijn de kosten dubbel glas?

Het is natuurlijk goed om te weten wat de kosten kunststof kozijnen dubbel glas zijn. Het is goed om te ontdekken welke verschillende prijzen er gehanteerd worden. Je kunt bij verschillende aanbieders een offerte opvragen om een beeld te krijgen van de kosten. In het algemeen moet je op een prijs van 700 tot 800 euro per vierkante meter rekenen. Dit is inclusief alle kosten welke bij het plaatsen van dubbel glas gerekend worden. Door echter meerdere offertes op te vragen krijg je een veel exacter beeld van de juiste kosten voor jouw woning van kunststof kozijnen met dubbel glas.

Hoe krijg je een goede aanbieding voor je dubbel glas kozijnen van kunststof?

Door offertes op te vragen bij aanbieders is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de kosten. Ook kun je de verschillen in prijzen zien voor de kunststof kozijnen dubbel glas. Hierdoor kun je vaak een mooie besparing realiseren. Het verschil tussen de hoogste en de laagste offerte is al gauw 20 tot 40 procent.

Kosten per m2

Als je kunststof kozijnen wilt laten plaatsen dan is het natuurlijk goed om de kosten te weten. Hiervoor kun je de prijzen opvragen van een klus. Ook kun je informeren naar de kosten per m2. De kosten kunststof kozijnen per m2 zijn op dit moment rond de 700 tot 800 euro per vierkante meter. Dit is een totaalprijs voor de materialen en het plaatsen. Natuurlijk zit de btw ook opgenomen in dit bedrag. Het is goed om bij aanbieders van kunststof kozijnen een offerte op te vragen. Als je een subsidie kan krijgen zullen de kosten natuurlijk lager uitvallen. Zie de SEEH-regeling van de RVO.

Hoe ontdek je de kosten per m2?

Het is goed om te zien welke mogelijkheden er zijn om een goede offerte te ontvangen voor kunststof kozijnen. Je kunt via vrienden en familie een goede tip krijgen voor een bedrijf, dat kunststof kozijnen verkoopt. Ook is het slim om zelf op het internet te kijken naar de aanbieders. Informeer naar de kosten per m2 om ze hierna uit te nodigen voor een exacte prijsopgave of offerte.

Geld besparen met offertes voor de kosten per m2!

Door offertes op te vragen bij aanbieders van kunststof kozijnen is het mogelijk om te zien hoe je veel geld kunt besparen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste prijzen in de offerte kunnen snel 20 tot 40 procent verschillen. Aangezien het om een stevige investering gaat is het slim om niet over een nacht ijs te gaan en de prijzen van de aanbieders goed met elkaar te gaan vergelijken.

Kosten raamkozijnen

Wat is een raamkozijn? Een raamkozijn is een kozijn dat speciaal gemaakt is voor ramen; het is een rechthoekig frame of raamwerk waarin ruiten of beweegbare raambladen in kunnen worden geplaatst. Raamkozijnen worden voornamelijk gemaakt van hout, maar kunnen ook van aluminium of kunststof worden gemaakt. Kozijnen van aluminium of kunststof gaan over het algemeen langer mee dan kozijnen van hout.

Aluminium, kunststof of hout

Uit welke omlijstingen kun je kiezen? Je hebt 3 verschillende soorten, namelijk:

Aluminium kozijnen: deze zijn sterk en geven een strakke en moderne uitstraling in je huis. Door de thermische onderbreking bieden deze kozijnen de beste isolatie;
Kunststof kozijnen: deze worden het vaakst in huizen geplaatst. Dit komt door de duurzaamheid, de goede isolatie en door het feit dat deze onderhoudsarm zijn. Bovendien zijn deze betaalbaar;
Houten kozijnen: deze geven je huis een natuurlijke en warme uitstraling. Je kunt kiezen uit zachthouten of hardhouten kozijnen en je kunt de kleur makkelijk veranderen. Deze kozijnen vergen het meeste onderhoud.

Kosten van raamkozijnen

Hoeveel ga je kwijt zijn voor raamkozijnen? De kosten zijn afhankelijk van de afmetingen en voor welk soort kozijnen je kiest. Bovendien heeft het raamsoort ook een grote invloed op de kosten. De basisprijzen van 3 verschillende raamsoorten zijn:

 • Vast raam € 110 – € 116 euro
 • Valraam € 170 – € 270 euro
 • Draai of kiepraam € 200 – € 285 euro

Deze prijzen zijn inclusief btw en HR++ glas en exclusief montage kosten. Als je besluit om de kozijnen te laten monteren, dan komen de montage kosten er ook nog eens bovenop. Deze kosten verschillen per specialist. Je kunt ook kiezen voor onderhoud. Dit wordt berekend over een periode van 30 jaar:

 • Kunststof kozijnen: € 120,- euro
 • Aluminium kozijnen: € 95,- euro
 • Houten kozijnen: € 570,- euro

Zie ook:
Kosten kozijnen
Subsidies kozijnen