Er zijn volop verschillende soorten muizen. Het gaat om de huismuis, de bosmuis, de veldmuis en bijvoorbeeld de spitsmuis. Het is belangrijk om bij overlast van muizen hier snel actie op te ondernemen. Muizen kunnen namelijk voor volop en ook veel overlast en schade zorgen. De muis moet namelijk knagen om te voorkomen, dat de voortanden niet gaan groeien.

Muizen zorgen voor volop schade

De muizen kunnen snel zorgen voor volop schade. De kans bestaat dat ze ook de elektrische bedrading gaan doorknagen. Hierdoor kan er volop schade ontstaan. Het kan zorgen voor kortsluiting en in het ergste geval zelfs voor brand. Het is ook zo dat de muis zich om de vier tot acht weken voortplant en daarbij vier tot zes jongen krijgt. Deze kunnen na twee maanden zichzelf ook weer gaan voortplanten. Hierdoor ontstaat er een snelle toename van de populatie van muizen in je huis.

Zorg voor een preventieplan!

Het is belangrijk om te zorgen dat er geen muizen in je huis kunnen komen. De muizen uit je huis of pand houden zorgt ervoor dat er natuurlijk helemaal geen problemen kunnen komen. Je kunt dit zelf gaan doen, maar er ook voor zorgen dat het gedaan wordt door een ongedierte bestrijder. Ze weten vaak precies waar de muizen naar binnen komen en waar ze gaan zitten. Hierdoor is het mogelijk om op juist die plekken maatregelen te nemen.

Wat kost inschakelen van een ongediertebestrijder?

De kosten van een ongediertebestrijder hoeven niet hoog te zijn. Het is belangrijk om de juiste partij in te schakelen welke voor de juiste kosten en de juiste prijs jou kan helpen om geen last te krijgen of te hebben van muizen.

Een ongedierte wat ook een groep van ware plaaggeesten is, zijn de knaagdieren. Ze zorgen voor volop overlast en je kunt ze overal tegenkomen. Ze kunnen in een woning zitten, maar ook in een winkel, supermarkt of bijvoorbeeld een kantoorpand. Er zijn tal van mogelijkheden om ze gelukkig ook te bestrijden. Het kan soms echter wel een ware klus zijn om van ratten of muizen af te komen. Graag bespreken we de mogelijkheden met je om je te helpen. We weten immers hoe vervelend het kan zijn om last te hebben van muizen of ratten.

De werkwijze om knaagdieren te verjagen.

Om te zorgen dat je geen last zult hebben van knaagdieren is het belangrijk om te starten met een goede inspectie. Het is belangrijk om te kijken waar de knaagdieren toegang hebben tot het pand en waar ze zich kunnen verschuilen. Er wordt gelet op open ruimtes (onder andere boven het plafond) en ook naar gaten welke je vaak in de meterkast kunt tegenkomen. De ongediertebestrijder zal een heel plan voor je maken.

Sluiproutes voor de muizen en knaagdieren

Er zijn vaak ook routes waar de muizen of ratten gebruik van maken. Je kunt dit zien door keuteltjes en soms ook door haren. Op deze plekken zal de ongediertebestrijder maatregelen gaan nemen en dus zorgen dat de muizen of andere knaagdieren gevangen worden of uitgeroeid.

Wat kost het verwijderen van knaagdieren?

De kosten zijn sterk afhankelijk van hoe groot de ruimte is en hoeveel knaagdieren er in de ruimte zijn. Het is goed om ervoor te zorgen dat de knaagdieren uit de woning of het gebouw verjaagd worden om daarna preventieve maatregelen te treffen om ze ook buiten de woning of het gebouw te houden. Bekijk de mogelijkheden door bij meerdere partijen een offerte op te vragen om zo een goed beeld van de kosten te krijgen. Weet echter dat het vinden van een blijvende oplossing belangrijker is dan een quick fix welke niet zoveel kost, maar waardoor het probleem niet definitief opgelost wordt.

Ratten bestrijden

Wat is er nu vervelender dan om rast te hebben van ratten. Ratten bestrijden is dan de enige optie. In Nederland hebben we vooral te maken met de bruine ratten en de zwarte ratten. De schade van de knaagdieren is groot. Ze bevuilen voedsel, dragen ziektes over en zorgen voor ellende, angst en narigheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ratten geen kans krijgen in je huis. Kies er daarom voor om ze direct en goed aan te pakken. Er zijn mogelijkheden voor om dit zelf te doen en ook kun je een rattenbestrijder inschakelen.

De zwarte ratten en de bruine ratten verjagen!

Altijd hulp kunt inschakelen om je te helpen om van de ratten af te komen. Soms probeer je een schaaltje met gif, maar werkt het niet. Ratten zijn erg slim en nibbelen eerst wat van voedsel. Als ze er niet ziek van worden eten ze er meer van. Hierdoor is het moeilijk om ze op die manier uit te schakelen. Het is beter om de ratten met de hulp van een specialist op te ruimen. Je kunt er dan sneller en beter verlost van worden.

Wat kost het inschakelen van een rattenvanger?

De kosten van een rattenvanger verschillend van bedrijf tot bedrijf. Ook de locatie is sterk bepalend op de kosten van de rattenvanger. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden is het verstandig en slim om meerdere offertes op te vragen. Op die manier krijg je snel een goed beeld van de verschillende opties om zo een betaalbare rattenvanger in te kunnen schakelen welke de klus kan klaren.

Konijnen weren

Een konijn is een leuk en lief dier. Het konijn kan echter voor volop problemen zorgen. Het is dan slim om ze te gaan vangen en om daarna ze ergens anders weer los te laten. Ook fretten en bunzingen kunnen voor volop problemen zorgen. Echter ze kunnen je bij het verjagen van de konijnen helpen. Ze jagen namelijk op konijnen. Ze sporen de holen op en jagen ze dan de pijp uit richting een vangnet.

Je moestuin beschermen!

Als je een moestuin hebt dan is het erg vervelend om een konijn in de tuin te hebben. Het is mogelijk om de radio langer aan te laten staan om ze zo weg te houden. Voor de buren kan dit echter erg vervelend zijn. Er zijn echter ook andere manieren om je tuin of moestuin te beschermen. Het plaatsen van een gaas is een optie. Zo kunnen ze niet bij je boontjes, aardappeltjes en andere planten komen.

Hulp inschakelen

Als je het probleem niet de baas kunt of wanneer je weinig tijd hebt is het slim om te kiezen voor een helpende hand. Het is dan namelijk mogelijk om verlost te worden op een goede manier. Het is mogelijk om het werk door een specialist te laten doen om zo meer te genieten van andere zaken.

Wat kost het weren van konijnen?

Eerst is het belangrijk om de konijnen te verjagen. Vaak is dit niet zo moeilijk. Om ze echter niet terug te laten komen moet je maatregelen treffen. Een specialist weet precies wat er mogelijk is en kan je ook adviseren wat het beste is. Vraag meerdere offertes op om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en van de mogelijkheden. Let op de kwaliteit van het werk om zo een goed resultaat te krijgen.

Woningontruiming (ongedierte bestrijden)

Er kan altijd van alles gebeuren bij een woningontruiming. Het is mogelijk om er een ware plaag aan te treffen van ongedierte, wilde beesten of andere narigheid. Het is dan belangrijk om dit probleem aan te pakken en te bestrijden. Er zijn natuurlijk vele verschillende soorten ongedierte en dieren waar je last van kunt krijgen. Denk hierbij aan de muizen, ratten, kakkerlakken, spinnen, vliegen, wespen, knaagdieren, kevers of bijvoorbeeld vleermuizen. Het is belangrijk om snel en goed te handelen om zo het probleem meester te worden.

Ongedierte in groepen!

Graag delen we de ongedierte soorten in naar verschillende soorten groepen. Hieronder nemen we ze met je door.

Voedsel en textiel

Als het voedsel aangetast wordt dan is het belangrijk om te weten om welke ongedierte soorten het gaat. Bij voedsel kan het gaan om ratten muizen en ook om mieren. Hetzelfde geldt voor textiel.

Overlast bij mensen

Hier kan het vooral om de kleinere insecten gaan, zoals bijen, luizen, wespen, vlooien en ook bedwanten.

Aantasters van bomen en hout

Hier gaat het vooral om de larven van kevers. Denk aan houtwormen, houtwormkevers en ook de boktor.

Bekijk ook:
Muizen bestrijden