Wanneer de winter voor de deur staat stoppen we eigenlijk massaal met alle buitenactiviteiten. De tuinen beginnen er doods en kaaltjes bij te liggen, en de zwembaden waar we in de zomer graag zwemmen en ravotten worden niet langer nagekeken. Het is immers de tijd van het jaar dat we massaal naar binnen trekken, waar we heerlijk de televisie aan zetten. Of met een goed boek tegen de verwarming aan kruipen om eventjes heerlijk te ontspannen. Het is absoluut een tijd dat we het liefst warm en beschut zitten. En neem het ons eens kwalijk, het kan behoorlijk vriezen op sommige dagen. Alleen een gek zou zich buiten wagen.

Al het zomerse werk

Of niet? Er zijn namelijk zij die het ‘zomerse’ werk met alle plezier door zetten in de winter. Zo is er bijvoorbeeld de winterschilder, een schilder die huizen van prachtige nieuwe kleuren voorziet in de donkere en koude tijden. Dit doet hij of zij dan ook tegen gereduceerde tarieven omdat het nu eenmaal minder aanlokkelijk is om een winterschilder in te schakelen. Maar waar moet een winterschilder nog meer op letten? Wat is er belangrijk eer een winterschilder aan zijn of haar klus kan gaan beginnen? Veel meer dan je zou denken, en alles heeft te maken met de weersomstandigheden.

Oog op de wereld

Zo zal een winterschilder allereerst een oog moeten houden op het weer zelf. Als het regent, sneeuw of anderzijds vochtig is kan een schilder niet veel met zijn verf. Er kunnen lelijke sporen achterblijven op de wanden, die je vervolgens zelf weer over kunt gaan verven. Daarnaast moet een schilder ook een beter oog op de klok houden. De dagen in de winter zijn beduidend minder lang en dat werkt lang niet iedereen in zijn of haar voordeel. Daarom, om zoveel mogelijk in zo’n korte tijd mogelijk af te krijgen, moet een winterschilder aardig kunnen door werken.

Lees verder op winterschilders voor meer informatie.