Als je een nieuwe airconditioner wilt kopen kun je eventueel kijken naar een model met energielabel A. Deze zijn namelijk zeer zuinig en doe je er beter aan omdat je met minder energie je huis kunt koelen. Het kopen van de juiste airco is daarom niet iets wat je zo gedaan hebt. Je kunt het beste letten op een aantal zaken waar je dus rekening mee moet houden. Het energieverbruik en het geluid zijn twee aspecten die belangrijk zijn bij het kopen van een airco. Dus vraag je jezelf welke van de twee dan beter voor het milieu is.

Een airco kan je in veel zaken kopen. Dit kun je ook online doen, maar is de vraag welke je moet kopen. Je kunt namelijk kiezen voor vaste, split of mobiele airco’s. Al deze producten kom met voordelen en nadelen. Je kunt dus vergelijken en kijken naar de specificaties en de hierboven genoemde energieverbruik. Wat is hierbij je budget? Ook een belangrijke vraag natuurlijk! Daarom kun je het beste jezelf goed laten informeren.

Energielabel A
Het beste kun je kiezen voor energielabel A omdat je dan zeker weet dat het product niet veel energie verbruikt. Daardoor zul je ook geen hoge energierekening krijgen. Je kunt daarbij letten op het energielabel maar ook kijken naar welke tijd van het jaar het is. Omdat sommige producten in prijs dalen in de winter. Meestal zijn airco’s in de zomer uitverkocht.

Vooral als het te heet is kan het zo zijn dat bedrijven te weinig producten in de schappen hebben liggen. Denk hierbij aan de ruimte dat gekoeld moet worden. Je kunt op de producten lezen hoeveel ruimte ze koelen en staat dit in vierkante meters aangegeven. Als je de grootte van je kamers wilt opmeten kun je de lengte maal de hoogte maal de diepte doen. Zo kom je uit op de m3’s. En weet je of die kamer gekoeld kan worden door je nieuwe airconditioner.

Video airco
Zie ook de video van LG over een Energielabel A airco.