Er is een variant glas die nog extremer kan isoleren en nagenoeg geen warmte meer doorlaat. We hebben het dan over zogenaamd drievoudig glas met specifieke coatings en een gasvulling. De U-waarde kan dan zelfs dalen tot 0.4. Je betaalt dan wel €200 euro per m2, waardoor het voor consumenten eigenlijk niet haalbaar is. Je besparing op energiekosten is dan immers nog maar zeer gering. De hoogste besparing wordt gehaald als je van enkel glas naar bijvoorbeeld HR++ of zelfs HR+++ gaat.

Kosten overige soorten

Behalve het veel voorkomende HR++ glas, komen er steeds betere varianten op de markt. Het grootste verschil zit in het soort gas (argongas) dat tussen de twee glazen platen wordt gebruikt maar ook de dikte van het glas.

Het isolerende vermogen wordt aangeduid met een zogenaamde U-waarde, hoe lager deze waarde hoe meer isolerend het glas is.

Welk soort glas heb ik nodig?

Een goede glaszetter kan je een advies op maat geven omtrent de te kiezen variant glas. Wanneer je nu enkel glas hebt, is de keuze voor het meest gebruikte HR++ glas een goede keuze. Wanneer je die investering net te groot vindt kun je kiezen voor HR+ glas. Gezien de goede alternatieven voor het wat minder goede dubbel glas, kun je dus het beste kiezen voor een HR variant. Mocht je gaan voor het adagium (als we dan toch bezig zijn…) dan kun je altijd nog voor HR+++ besluiten te gaan. Heb je net de loterij gewonnen dan is het zogenaamde drievoudige glas helemaal top notch, maar we kunnen ons zeer goed voorstellen dat dit voor verreweg de meeste consumenten teveel van het goede is.

Bespaar op de aanschaf

Door meerdere offertes voor de klus aan te vragen krijg je een goed beeld van de te verwachten kosten. Wanneer je slechts één offerte opvraagt, heb je geen idee of de kosten die je worden berekend te hoog of juist te laag zijn gezien het prijsniveau in de markt. Door meerdere offertes op te vragen kun je dat wel inschatten en kun je dus ook beter bepalen wat de kwaliteit van de glaszetter is.

Let op dat je niet altijd met de goedkoopste aanbieder in zee gaat. Vraag eerst uitleg waarom die glaszetter zo goedkoop is en vraag de overige offerte opstellers waarom ze duurder zijn. Misschien wordt er kwalitatief minder goed glas gebruikt of op een andere manier bespaard terwijl je dat helemaal niet wil.