Is een dierenverzekering duurzaam? Dat is een vraag wat een man uit Veendam mij stelde toen ik op een conferentie in Utrecht was. De vraag is natuurlijk wat een dierenverzekering precies is. En wat duurzaam in de verzekeringsbranche inhoudt. Een dierenverzekering: een verzekering voor uw hond, kat of ander huisdier waarop u beroep kunt doen zodra uw huisdier bij een dierenarts kosten moet maken voor behandeling. Er zijn heel veel soorten pakketten en combinaties mogelijk en is niet elk product het beste voor uw kat of hond.

Gezien de vraag naar een betaalbaar maar ook goed product is het verstandig om de voorwaarden van een verzekering voor uw kat of hond goed door te nemen. Niet elke verzekeraar vergoedt een maximaal bedrag en moet u bij 100% altijd meer betalen. Dit is handig als u er al van uit gaat dat u kat of hond kosten gaat maken bij een dierenarts. Dit kan in sommige gevallen wel bekend zijn zoals in het geval van een afwijking bij geboorte of iets dergelijks.

Duurzaam?

Dat is niet echt te beantwoorden en is in de meeste gevallen niet zo van belang vinden veel mensen. Duurzaam betekent dat het product op de een of andere manier gerecycled kan worden of voor, tijdens en na gebruik het milieu zo min mogelijk belast in vergelijking tot andere producten. De vraag is daarom om te kijken naar de gevolgen van het afsluiten van een verzekering voor uw hond of kat voor de leefomgeving van anderen. Zodra de verzekering is afgesloten is het niet van vanzelfsprekend dat een persoon vaker hun hond of kat naar de dierenarts brengt.

Ook zal een verzekering niet zorgen voor extra belasting van het milieu. Het milieu is in veel gevallen belangrijk omdat u natuurlijk niet wilt dat u met uw acties deze onnodig belast. Waarom zouden we dan niet kunnen kijken of het inderdaad waar is of zo een dierenverzekering ‘green’ of niet is? Een verzekering hoeft niet groen te zijn om een goed product te zijn. Zodra u geholpen bent bij calamiteiten of ziekte kunt u dus met een gerust hart slapen.