Als u een nieuw dak nodigt heeft of deze wilt renoveren kunt u gebruik maken van de diensten van een dakdekker. Een dakdekker specialiseert in het plaatsen van een nieuwe dak en kan deze onderhouden. Zowel een woning als een kantoorpand kan een dak hebben welke door een dakdekker onderhouden kan worden. De klant kiest natuurlijk welk product er gekozen zal worden, maar zijn de mogelijkheden enorm.

Soorten daken

Een dak van bitumen is een dakbedekking dat watervast is en dus voor een bescherming zorgt. Het wordt veelal toegepast op een plat dak, maar ook hellende daken kunnen bitumen hebben. Zo zijn er veel voordelen die dit product biedt. Evenals zinken daken, welke voor een waterdichte dak zorgen. Zink wordt gebruikt in zogenoemde legeringen en kan in de zomer erg heet worden. Het nadeel is echter wel dat het in de winter lastig te isoleren is. Daarvoor is er een extra laag nodig die tussen het dak en legering geplaatst moet worden.

Elk huis of kantoorpand heeft zo een bepaalde dakdekking. Deze hebben dakpannen of een andere vorm van bedekking. Zink of bitumen zijn zoals eerder beschreven een zeer specifiek product. Een dakdekker kan natuurlijk meer dan alleen deze soorten te leggen. Een goede dakdekker vinden is in Nederland niet al te moeilijk. Veel bedrijven hebben namelijk een certificaat en wordt er meestal een KOMO processcertificaat behaalt. Hiermee laat een bedrijf zien dat het certificeringen serueis neemt en houdt bijvoorbeeld dit certificaat in dat een bouwwerk overeenkomt met de specificaties van een product.

Bron: DakdekkerWijzer.nl