Een alarm is een goede en betrouwbare wijze om een woning of andere ruimten te beschermen. Wanneer menselijke controle niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat het te kostbaar is of omdat je een ruimte ook ’s nachts in de gaten wil houden, is een alarm een prima oplossing.

Welke soorten alarmen zijn er?

Alarmen zijn er in allerlei soorten en maten. We kennen natuurlijk wel het inbraakalarm en het autoalarm, en zo is er eigenlijk voor elke situatie wel een alarm op de markt verkrijgbaar. De overeenkomst tussen deze alarmen is dat ze stuk voor stuk een bepaalde ruimte in de gaten houden en een sirene laten horen op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Vervolgens zitten de meeste verschillen in de manieren waarop er alarm wordt geslagen. Het grootste verschil zit in het zogenaamde stille alarm en het luide alarm. Een stil alarm schakelt, zonder dat de inbreker of anderszins ongenode gast dat doorheeft, de politie of de beveiliging in. Een luid alarm maakt heel veel kabaal en hoopt ook zo de indringer weg te krijgen.

In ruimten waar veiligheid voorop staat en het van belang is de indringer zo snel mogelijk weg te hebben, bijvoorbeeld in een huis waar men ’s nachts slaapt of in een ruimte waar gevoelige gegevens worden bewaard, is het doorgaans verstandig om een luid alarm te installeren. De inbreker wordt dan op een effectieve wijze verjaagd. Als men liever de pakkans vergroot, is een stil alarm beter. De indringer heeft dan niet in de gaten dat de politie onderweg is en zal ongestoord zijn snode plannen ten uitvoer brengen.

Waar koop je een alarm?

Je kunt een alarm op internet kopen en deze zelf installeren, of een lokale distributeur vragen een offerte op te stellen voor jouw situatie. Deze kan het installeren dan voor je uit handen nemen.

Bron: http://www.renoveerjehuis.nl/binnenshuis/alarmsysteem/